Julkaisut

24 Päivää
Sami Nyyssölä & Anssi vieruaho
Julk. 5.11.2016

-Kokosimme irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinoista 24 päivän mittaisen pakomatkan Suomeen. Tapaamiemme pakolaisten tarinat ovat uskomattomia: hajonneita perheitä, kariutuneita uria ja tuhatvuotisten tapahtumaketjujen viimeisiä käänteitä. Tarinat kertovat elämästä, kuolemasta, toivosta ja epätoivosta, mutta mukana on myös rakkautta ja jopa huumoria pimeyden ja epäluulon keskellä. Nämä jos mitkä ovat kuulemisen arvoisia kertomuksia aikamme maailmasta.

Saatavilla:
https://www.sarjakuvakauppa.fi/24-paivaa.html

 

Pien väkeä
Mikko Jyl
Julk. 1.9.2017

Pien väkeä on fantasiasarjakuva. Tarina kertoo pienistä otuksista, jotka sysäävät alulle suuria muutoksia. Myyrän pyyntiä, tervahauta ja työtätekevien kapina.

Saatavilla:
https://www.sarjakuvakauppa.fi/pien-vakea.html

 

 

 

24 Days – refugee journey
Sami Nyyssölä & Anssi vieruaho
ISBN 978-952-68644-3-3
Released: 1.12.2017

-We interviewed accounts from Iraqi asylum seekers about the 24 days that it took to escape and reach Finland. The stories we heard were unbelievable: broken families, destroyed careers and latest turns of events of causes aeons past. The stories were about life, death, hope and misery, but there was love and even humor among the darkness and doubt. These truly are stories of our time worth hearing.

Saatavilla:
https://www.sarjakuvakauppa.fi/24-days-a-refugees-journey-12084.html

 

Kuolema meidät erotti
Harri Filppa
Julk. 1.12.2017

Maailma voi muuttua silmänräpäyksessä. Kuolema luo muutoksen, jonka lopullisuuden ymmärtäminen on vaikeaa. Kuolema meidät erotti kertoo tositapahtumiin perustuen nuoren leskimiehen tarinan. Traagisen tapahtuman jälkeen edessä on aika, jolloin elämä ja kuolema kohtaavat. Tarina ei pyri tarjoamaan vastauksia elämän suuriin kysymyksiin, vaan luo näkökulmia elämän haurauden ymmärtämiseen ja siihen liittyvien ajatusten kanssa elämiseen. Mukaan mahtuu surua, iloa, raivoa ja riemua, mutta pohjimmiltaan kirja on kuitenkin selviytymistarina.

Traumaattinen tapahtuma saa ihmisen unohtamaan. Teos on koostettu surutyön aikana tekijän tuottamista muistiinpanoista – kirjoituksista, piirroksista ja sarjakuvista. Tapahtumat hyppivät ajassa ja paikassa surun ajatuksiin aiheuttaman kaaoksen lailla.

Saatavilla:
https://www.sarjakuvakauppa.fi/kuolema-meidat-erotti.html

 

Death Did Us Part
Harri Filppa
Julk. 1.12.2017

The world can change in a blink of an eye. Death creates a change and the finality of it is difficult to understand. Death Did Us Part tells a story of a young widowed man based on true events. After a tragic event comes a time when life and death come together. The story does not try to offer answers to great questions of life, but rather different perspectives to understand the fragility of life and how to cope with thoughts related to that. The story is about grief, happiness, rage and joy although in the end, this book is a survival story.

Dramatic event makes memories to fade. The book is based on the artist’s notes – writings, drawings and comics that were created during the grief process. The events jump back and forth in time and place like the chaos grief creates inside one’s mind.

Saatavilla:
https://www.sarjakuvakauppa.fi/death-did-us-part.html

 

Tohtori K:n Katvealue
Tohtori K
Julk. 1.12.2017

Tohtori K on yksi niistä suurista mysteerioista, joita moderni rajatiede ei ole kyennyt vielä ratkaisemaan. Tämä harmaa eminenssi kommunikoi yleisönsä kanssa lähes yksinomaan karkeiden ja monasti elämän savipuoleen keskittyvien sarjakuvien välityksellä, aika vain uusia kysymyksiä herättäen.

Tämän albumin kansien välissä käsitellään joitain näistä arvoituksista. Mikä on Makkara-Penan bravuuri? Onko mukavaa kun sukulaiset käyvät kylässä? Laitetaanko wet look? Vastauksista emme anna takuita, koska tämä ei ole vakuutusyhtiö. Lähdeppä menemään siitä tuulikaapista ennen kuin soitan vahtimestarin!

Mikäli haluat kuitenkin väen vängällä vääristää kokemusmaailmaasi, pidä huivista kiinni Irene ja astu Tohtori K:n Katvealueelle.

Saatavilla:
https://www.sarjakuvakauppa.fi/tohtori-k-n-katvealue.html

 

Valotusaika
Avi
Julk. loppuvuodesta 2018

Lapsensa vuosia sitten menettänyt pikkurikollinen ryhtyy selvittämään vastikään kadonneen nuoren naisen mysteeriä anastamallaan erityislaatuisella kameralla, jolla voi kuvata menneisyyttä.

Valotusaika on scifiä, dekkaria ja buddy cop -elokuvien elementtejä yhdistelevä kertomus voimattomuudesta, katumuksesta ja muistojen raskaasta taakasta.

 

Advertisements