Tekijät

Sami Nyyssölä
nyyssola.com
Instagram: @designyyssola

Olen graafinen suunnittelija ja sarjakuvantekijä Oulusta. Teen sarjakuvia kansainvälisistä asioista ja ihmisten kummallisuudesta.

Valmistuin Lapin yliopistosta ja olen reissannut mielenkiintoisten töiden perässä minkä ehdin. Teimme Anssi Vieruahon kanssa 24 Päivää –teoksen, mikä oli suuri ja antoista projekti. Nyt minulla on työn alla Learn Finnish Without Studying, leikkisä kirja joka käy läpi suomalaista viestintää sanallista kieltä pitemmälle.

Anssi Vieruaho
anssivieruaho(at)gmail.com

Olen oululainen sarjakuvantekijä. Silloin kun en juo kaljaa, etsin hyviä tarinoita. Joistakin niistä on tullut jopa sarjakuvia. Sami Nyyssölän kanssa teimme 24 Päivää –teoksen, josta on ilmestynyt myös englanninkielinen käännös. Muita sarjakuvajuttujani ovat, Katkenneita lankoja -antologia (atena kustannus), jonka toimitin yhdessä Karoliina Korhosen kanssa, antologia melkein voitti Sarjakuva-Finlandian. Olen piirtänyt myös Iliman pielet -strippisarjakuvaa, joka viihdytti pohjattomalla kyynisyydellään Jylkkärin lukijoita. Vuonna 2021 minut valittiin viikon 44. oululaiseksi kulttuuripersoonaksi.

Mikko Jylhä
jylhamikko.net

Sarjakuvantekijä ja animaattori. Opetan päätoimisesti Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla. Aiempi sarjakuvatuotanto pääasiassa omakustanteita, Tärkeimpinä Strong girl – kolme osaa – ja kaksiosainen Elätti. Animaationi ovat olleet lyhyitä lastenelokuvia, viimeisimpänä nukkeanimaatio Uusiokäyttösatu. Teosteni teemoina pyörii kulutuskriittisyys, kehollisuus ja liike sekä tietynlainen pienuuden ja huonouden puolustuspuheenvuoro.

Avi Heikkinen
aviheikkinen.com
twitter.com/outonaapuri

Olen oululaislähtöinen palkittu sarjakuvantekijä. Pidän tätä nykyä päämajaani Jyväskylässä, jossa toimin myös Keski-Suomen Sarjakuvaseura KESS ry:n toiminnanjohtajana ja sihteerinä. Sarjakuvanovellejani on julkaistu useissa albumeissa ja kansitaidettani Ankkalinnan Pamauksessa.

Scifiä, dekkaria ja buddy cop -elokuvien elementtejä yhdistelevä pitkä esikoisalbumini Valotusaika julkaistiin Pokuton kautta keväällä 2019.

Minuun saat nopeiten yhteyden sähköpostilla aviheikkinen(at)gmail.com tai Twitterin kautta.

Lappi & Lappi
http://www.mistatoion.fi
http://terasrautelan-kirjasto.sarjakuvablogit.com

Katariina ja Ilkka Lappi ovat turkulainen aviopari, joka tekee Mistä toi on? ‑strippisarjakuvaa Aamuset-kaupunkimediaan. Biisilainauksilla leikittelevän stripin käsikirjoitukset syntyvät yhteistyössä, piirtäminen on Katariinan heiniä. Sarjakuvan keskuspaikka on fiktiivinen Teräsrautelan kirjasto, jossa useat sarjan päähenkilöistä ovat töissä. Jatkuvajuonisen sarjakuvan hahmojen puheessa (tarkemmin sanottuna jokaisen stripin viimeisessä ruudussa) vilahtelee lainauksia suomalaisista pop-, rock-, rap- ja iskelmälyriikoista.

Lisää Lappien tekemää sarjakuvaa on tarjolla Turun Sarjakuvakerhon antologioissa ja Teräsrautelan kirjasto -blogissa, joissa molemmissa on julkaistu Mistä toi on? -hahmoista kertovia novelleja. Silloin kun Lapit eivät tee sarjakuvia, on Ilkka vapaa toimittaja ja kirjoitustyöläinen, Katariina taas freelancekääntäjä ja ‑muusikko.

Riika Ruottinen
riika.ruottinen(at)gmail.com
Instagram: @maailmanriika

Piirrän oikuttelevalla viivalla ja autofiktiivisellä otteella elämän asioista. Esikoisalbumini Keskenmenosaappaat käsitteli lapsettomuuden kokemuksia ja sai Simpukan helmi -tunnustuksen vuonna 2011. Tartun mielelläni niihin omituisiin hetkiin, jotka kulkevat arkiharmaan vieressä ja huutavat sieltä korvaan. Tykkään pitää päähänpotkittujen ja ylenkatsottujen puolia, ja harjoittelen hajottamaan häpeää. Olen kiinnostunut ihmisistä, puista, numeroista, hengistä, virheistä ja häiriöistä. Sarjakuva on minulle parhaimmillaan kuin runo, joka joskus pystyy tiivistämään sekuntiin kaiken olennaisen ja ristiriitaisen.

Advertisement