Tekijät

Sami Nyyssölä
sami.segersvardcomics.net

Olen graafinen suunnittelija ja sarjakuvantekijä Oulusta. Teen sarjakuvia kansainvälisistä asioista ja ihmisten kummallisuudesta.

Valmistuin Lapin yliopistosta ja olen reissannut mielenkiintoisten töiden perässä minkä ehdin. Teimme Anssin Vieruahon kanssa 24 Päivää –teoksen, mikä oli suuri ja antoista projekti. Nyt minulla on työn alla Learn Finnish Without Studying, leikkisä kirja joka käy läpi suomalaista viestintää sanallista kieltä pitemmälle.

 

Anssi Vieruaho
anssivieruaho(at)gmail.com

Olen eksoottisesta Pietarsaaresta kotoisin oleva sarjakuvatekijä, joka on asunut Oulussa jo toistakymmentä vuotta. Valmistuin keski-iän kynnyksellä medianomiksi Oulun ammattikorkeakoulusta.

Silloin kun en juo kaljaa, etsin hyviä tarinoita. Joistakin niistä on tullut jopa sarjakuvia. Sami Nyyssölän kanssa teimme 24 Päivää –teoksen, josta on ilmestynyt myös englanninkielinen käännös. Tällä hetkellä suunnittelen seuraavaa sarjakuva-albumiani, joka todennäköisesti valmistuu 2019

 

Mikko Jylhä
jylhamikko.net

Sarjakuvantekijä ja animaattori. Opetan päätoimisesti Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla. Aiempi sarjakuvatuotanto pääasiassa omakustanteita, Tärkeimpinä Strong girl – kolme osaa – ja kaksiosainen Elätti. Animaationi ovat olleet lyhyitä lastenelokuvia, viimeisimpänä nukkeanimaatio Uusiokäyttösatu. Teosteni teemoina pyörii kulutuskriittisyys, kehollisuus ja liike sekä tietynlainen pienuuden ja huonouden puolustuspuheenvuoro.

 

 

Harri Filppa
filppa.com

Sarjakuvantekijä ja -tutkija, joka pitää kortteeriaan Oulussa. Hän on valmistunut vuonna 2007 taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta Suomen ensimmäisellä sarjakuvitetulla Pro Gradu -työllään, joka on julkaistu nimellä: Tiedettä ja sarjakuvaa – Ruutujen kaupalla. Lisäksi hän on toteuttanut useita sarjakuvakirjoja ja hänen töitään on ilmestynyt useissa lehdissä ja verkkomediassa.

Filpan tuorein kirja Kuolema Meidät Erotti (englannin kielinen laitos: Death DiD Us Part) ilmestyi Pokuton välityksellä joulukuussa 2017. Teos saavutti Sarjakuva-Finlandiaehdokkuuden vuonna 2018.

Seuraavaksi Pokuton kautta ilmestyy tällä hetkellä Filpan työpöydällä syntyvä Kekä Kommeitten Kuolee -sarjakuvateos, jonka käsikirjoittajana on parhaiten muusikkona ja laulaja-lauluntekijänä tunnettu Jukka Takalo.

 

Tohtori K
acidcinema.net

Tohtori K:n nimi pulpahti ensimmäisen kerran suomalaisen yleisön tietoisuuteen 80-luvun alussa kauhujulkaisu Yöjutun takakanteen painetussa saksalaisen nuorisopsykiatrisen järjestön mainoksessa.

Kyseessä oli itä-saksalaisen Gestald für kinder-tutkimuksen tiedote, jossa haettin osallistujia Pohjoismaista ja erityisesti Pohjois-Suomesta.

Nuorisopsykiatrinen järjestö tarjosi tutkimukseen osallistuneille palkkioksi all inclusive-kesäleirejä ja tavarapalkintoja. Usea suomalainen nuori lähetti vastauksen mainokseen.

Osallistujiksi valikoituivat myös oululaiset teinit Juha Penttinen ja JD Sorvari, jotka pitkällisen kirjeitse tehdyn okkulttis-eugeenisen tutkimuksen jälkeen alkoivat vastaanottamaan Tohtori K:n kirjoittamaa ja piirtämää aineistoa. Tohtorin määräyksestä nuorukaiset julkaisivat sarjakuvastrippejä ja lyhyttä proosaa lyhytelokuviin ja muuhun taiteeseen suuntautuneilla kotisivuillaan (www.acidcinema.net). Tohtori K:n Katvealue-nimeä kantavan strippisarjakuvan julkaisualustana ovat internetin lisäksi toimineet muidenmuassa Vaasan Ylioppilaslehti, Oulun Sarjakuvaseuran Ruutukaava ja runojulkaisu Hallaus.

 

Avi
twitter.com/outonaapuri

Olen oululaislähtöinen palkittu sarjakuvantekijä. Pidän tätä nykyä päämajaani Jyväskylässä, jossa toimin myös Keski-Suomen Sarjakuvaseura KESS:n toiminnanjohtajana. Sarjakuvanovellejani on julkaistu useissa albumeissa ja kansitaidettani Ankkalinnan Pamauksessa.

Scifiä, dekkaria ja buddy cop -elokuvien elementtejä yhdistelevä pitkä esikoisalbumini Valotusaika julkaistaan Pokuton kautta loppuvuodesta 2018.

Minuun saat nopeiten yhteyden sähköpostilla aviheikkinen(at)gmail.com tai Twitterin kautta: twitter.com/outonaapuri

 

 

 

Advertisements